The course is designed to give professionals a thorough understanding of the increasing complexity of the WASH sector. It teaches students the latest contextual and technical skills needed to plan, design and implement sustainable activities and programmes within the framework of the fundamental principles of the WASH sector, namely public health and equitable access to water supply and sanitation services. Designed to contribute to Agenda 2030 (SDG 6) by focusing on all aspects of sustainable WASH interventions, this course is strongly practice-oriented, allowing for a direct link between theory and practice, i.e., the complexity on the ground.
Start date
19.01.2026
Registration deadline
19.01.2026
Finish date
03.10.2026
Typical employers: UN agencies, Red Cross/Red Crescent, INGOs/NGOs, government/municipal utilities, engineering/consulting firms, development banks.
After completing this course, participants will be able to:
The course caters to those working in, or supporting professionals from, low- and middle-income countries and is ideal for professionals from:
Professionals in WASH and development-related disciplines who would like to deepen their knowledge of water, sanitation, and hygiene in both humanitarian and development contexts would benefit from this course.
Découvrir des formations similaires
Séminaire Water and sanitation engineering from emergency towards development
This course trains qualified and motivated engineers and scientists active (or intending to be active) in the WASH sector in humanitarian contexts. By the end, participants can plan, implement and monitor water and sanitation emergency programmes, design an emergency response within humanitarian operations, and better understand the institutional context of humanitarian situations.
CAS Food Responsibility
Le CAS transmet des connaissances pratiques sur les systèmes alimentaires durables et l'utilisation responsable des denrées alimentaires, des ressources et des émissions. En trois modules thématiques coordonnés, les participants apprennent comment les entreprises peuvent mettre en œuvre des modèles de production et de consommation durables, développer des modèles commerciaux régénératifs et utiliser des systèmes de labels crédibles. L'objectif est d'assumer la responsabilité de l'entreprise et de contribuer activement à relever les défis mondiaux dans le secteur alimentaire.
CAS Corporate Responsibility & Sustainability Strategy
Le CAS transmet un savoir-faire pratique pour le développement et la mise en œuvre de stratégies efficaces de CR et de durabilité dans les entreprises. Les participants apprennent comment intégrer systématiquement la durabilité dans les processus, les fonctions et la culture de l'entreprise. Le cours associe les connaissances scientifiques actuelles à des exemples d'application pratiques et est dirigé par des experts issus du monde scientifique et économique.
A quel point es-tu satisfait des résultats de la boussole de formation?
Merci beaucoup pour vos commentaires!
Pas du tout satisfait
As-tu des commentaires concrets sur les améliorations à apporter?
Très satisfait